Verslag van het Driekoningen Concert op 8 jan 2012

Op zondag 8 januari 2012 heeft het eerste Driekoningen Concert plaatsgevonden. Dit concert is een samenwerking van mannenkoor st. Caecilia, harmonie st. Petrus en jongerenkoor Galou en Galoukidz. Allen hadden hun traditionele kerstconcert ingeruild voor het eerste gezamelijke Driekoningen Concert. Het concert werd gehouden in het muziektheater Timpaan te Gulpen.

IMG 2378bIedere  vereniging mocht een eigen invullling geven aan het thema Driekoningen. Hierbij kon een gedeelte nog kerstrepertoire zijn en een gedeelte ander profaan werk. Mannenkoor st. Caecilia bracht naast de traditionele kerstliederen ook nieuwe werken, zoals liederen uit de musical Oklahoma en het gevoelige "The Awakening" van Joseph M. Martin. Het kinderkoor Galoukidz zong voor de pauze enkele kerstliederen. Mede door de zeer jonge leeftijd van de zangertjes [en veelal zangeresjes], werden zij getracteerd op een oorverdovend applaus uit de zaal.

Jongerenkoor Galou vulde hun bijdrage geheel op hun eigen manier in met hoogtepunten uit hun musical "Witte Dreume, Zwarte Pratsj". Naast het zingen werd het publiek daardoor ook verrast met de acteerprestaties van de leden van Galou. Daarnaast had Galou ook nog een mooi lied uit de musical "The Phantom of the Opera". Harmonie st. Petrus, op hun beurt, bracht enkele zeer mooie en kwalitatief hoogstaande werken, zoals bv. Border Zone van Jacob de Haan. Met dit werk werd de basis gelegd voor de 91,83 punten die de harmonie kreeg tijdens het laatste LBM Bondsconcours. Verder werden er ook bekende werken uitgevoerd, zoals de Tritsch-Tratsch Polka van Johann Strauss 2-de. 

De zaal was nagenoeg compleet gevuld met een aandachtig toehorend publiek. Iedere vereniging werd getrakteerd met een groot applaus en de reactie's in de pauze en na het concert waren dan ook positief. Het initiatief van de gulpense muziekverenigingen om hun muzikale krachten te bundelen was dan ook een goede zet en het organiserend comité verdient alle lof !

Mannenkoor st. Caecilia zong in een van hun liederen dat de mens de muziek in zichzelf niet moet laten sterven maar dat de ziel moet wakker worden om te zingen:

Let Music live !

Nog meer foto's zijn te vinden onder het kopje Media, of klik op onderstaande link: foto's Driekoningen Concert

Ga terug ...